Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

20. 8. 2024

Fémek leválasztása papírpépből – heti 20 kg huzal kiválasztása (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Ügyfelünk kiváló minőségű cellulóz és fehér nátronpapír gyártására specializálódott. Gyártási programja a termékek széles skáláját tartalmazza, beleértve a nátronpapírt és a környezetbarát csomagolóanyagokat.

A probléma leírása

A papírgyártásban használt pépet vashuzallal csomagolják és rögzítik. E bálák kezelésekor a huzal egyes részei letörhetnek és a feldolgozott pépbe kerülhetnek, ami nemcsak a gyártástechnológia károsodásával fenyeget, hanem a végtermék minőségét is rontja.

A pépet 350 mm átmérőjű csövön keresztül szállítják.

Problémamegoldás

A zúzott pép (cellulóz) egy nehezen szétválasztható anyag, amely gyorsan eltömíti a hagyományos mágneses szeparátorokat. Ezért olyan helyet választottunk, ahol a pépet csővezetéken szállítják (DN 350) és javasoltuk az ML-P 350 N mágneses lemezleválasztó beépítését erős neodímium mágnesekkel.


Mágneses lemezelválasztó csőrendszerhez ML-P 350 NEnnek a szeparátornak a kialakítása lehetővé teszi az anyag akadálymentes áramlását, mivel a mágnesek a tolóajtókon találhatók. A tisztítás gyors és biztonságos.

Az elválasztó felszerelése után nagy mennyiségű 50-200 mm-es drótokat rögzítettünk!

Az ML-P 350 N lemezleválasztó használatának előnyei

A mágneses szeparátor körülbelül 20 kg 50-200 mm-es drótot rögzít hetente!

A későbbi gyártási technológiák karbantartási és javítási költségei jelentősen csökkentek. Teljesen megszűnt a fémszennyeződések késztermékbe kerülésének kockázata, ami hozzájárult a minőség és a vásárlói elégedettség javulásához.

Felhasznált felszerelés: ML-P 350 N lemezes mágneses leválasztó

Az ML-P 350 N lemez szeparátor előnyei 

  • Magas szakítóerő
  • Tartós rozsdamentes acél kialakítás
  • Nyomás ellenállás akár 10 bar-ig
  • Alkalmas rosszul áteresztő anyagokhoz is
  • Manuális tisztítás
  • Függőleges és vízszintes alkalmazás