16. 7. 2024
Hogyan lehet elkülöníteni a fémeket a zsírtól az édességgyártásban? (esettanulmány)
Alapértelmezett állapot
Az egyik vezető élelmiszergyártó édességek gyártásához használt zsiradékot dolgoz fel. A zsír hőmérséklete 100 °C, szállítása 40 és 100 mm átmérőjű csöveken keresztül történik.
A probléma leírása
Az élelmiszer-előállítás során minden nem kívánt ferromágneses szennyeződést el kell távolítani. A technológia rendszeres fertőtlenítését CIP savval végzik. A csővezetéken szállított zsiradék hőmérséklete 100 °C.
Olyan mágneses szeparátor tervezésére volt szükség, amely megfelelő mágneses teljesítménnyel rendelkezik (mágneses indukció 16 000 G), a mágnesek 100°C-os hőállóságúak és minden alkatrésze savaknak ellenálló anyagból készül.
A leválasztót úgy kellett kialakítani, hogy 40 és 100 mm átmérőjű csövekbe is beépíthető legyen.
Problémamegoldás
A SOLLAU-nál büszkék vagyunk arra, hogy képesek vagyunk olyan mágneses leválasztót gyártani, amely minden vásárlói igényt kielégít. Megrendelőnknek több darab MSP-S 40 és MSP-S 100 mágneses szűrőt szállítottunk.
Minden szűrő megfelel az ügyfél műszaki követelményeinek:
- Savállóság
- A mágnesek hőállósága 100 °C
- A legmagasabb mágneses indukció 16 000 G
- DN 40 és DN 100 csövekhez megfelelő méret
Az MSP-S 40 és MSP-S 100 OCTOPUS mágneses szűrők használatának előnyei:
A beépített mágneses szűrők már 1 µm-es ferromágneses szennyeződéseket is képesek megbízhatóan felfogni az édességek készítéséhez használt zsírból.
Felhasznált berendezések: MSP-S 40 és MSP-S 100 OCTOPUS mágneses szűrő
Az MSP-S mágneses szűrő előnyei
- 5 év garancia
- Kis súly = könnyű kezelhetőség
- Neodímium mágnesek akár 16 000 G indukcióval
- Gazdaságos változat – vonzó ár/teljesítmény arány
- Szabványos kivitel 10 bar nyomáshoz
- Fe részecskék rögzítése 1 mikrontól
- Gyors és egyszerű tisztítás
- A mágnesrudak cseréjének lehetősége
- Kétrétegű mágnesvédelem