Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

3. 10. 2024

Hogyan távolítsuk el a fémszennyeződések 98%-át a cellulózból, ha a szeparátor nehezen elérhető helyen van? (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot:

Ügyfelünk karton csomagolás gyártására szakosodott. Kis ferromágneses szennyeződések vannak abban a pépben, amelyből a kartoncsomagolás készül. Ezek befolyásolják a végtermék minőségét.

A probléma leírása:

A mágneses leválasztó beépítésére alkalmas hely nehezen hozzáférhető a leválasztó működtetéséhez. Ez felveti az aggodalmat, hogy a kezelő nem fogja tudni megfelelően megtisztítani a szeparátort, ami rossz elválasztási eredményhez vezet.


A folyékony pépet egy DN 200 csővezetéken keresztül szállítják. Kis ferromágneses szennyeződéseket tartalmaz. Méretük leggyakrabban 0,1-5 mm.

Problémamegoldás:

Mivel a mágneses elválasztó csak a kezelő számára nehezen hozzáférhető helyre szerelhető, ezért ORCA típusú félautomata elválasztónkat ajánlottuk a megrendelőnek.

Az ilyen típusú szeparátor előnye, hogy egyesíti a klasszikus mágneses szűrő előnyeit (tökéletes áramlási labirintus, nagy, 18 700 G-os mágneses indukció) és a könnyű tisztítás lehetőségét.

Az MSP-SC ORCA szeparátor fel van szerelve

  • csappantyúkkal az anyag bemeneti és kimeneti részén
  • szelepekkel az öblítővíz bemenetéhez és a Fe szennyeződések kiáramlásához
  • FESTO pneumatikus dugattyúval a mágneses magok kihúzásához a szeparátor tisztítása során

A pneumatikusan vezérelt dugattyúnak köszönhetően a mágneses magok kezelése nagymértékben megkönnyíthető (ami különösen fontos a nagyobb átmérőjű leválasztóknál, illetve abban az esetben is, ha az anyag erősen szennyezett Fe szennyeződéssel).

A kezelő értékelte az elválasztó egyszerű tisztítását. A tisztítást rendszeresen végezzük, ez néhány másodperc kérdése. Ez az oka annak is, hogy a ferromágneses szennyeződések több mint 98%-át eltávolították!

Az MSP-SC N 200 ORCA mágneses szűrő használatának előnyei:

Az MSP-SC 200 N ORCA mágneses áramlási leválasztó a kartoncsomagolás gyártási folyamatának fontos elemévé vált. A fémszennyeződések 98%-át eltávolítják, a vásárló nagyon elégedett.

Felhasznált felszerelés: Mágneses szűrő félautomata tisztítóval MSP-SC 200 N ORCA

Az MSP-SC ORCA mágneses szűrő előnyei

  • Félautomata tisztítás az elválasztó eltávolítása nélkül a csővezeték rendszerből
  • Magas szakítóerő
  • Tartós rozsdamentes acél szimpla- és duplafalú kialakítás
  • Nyomás ellenállás akár 10 bar-ig
  • 18 700 Gauss a mágneses magon és 12 200 Gauss a felületen
  • A pneumatikus dugattyú jelentősen megkönnyíti a tisztítást, különösen a nagyobb átmérőjű szeparátorok esetében