Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

11. 1. 2024

Hogyan távolítsuk el a nem kívánt fémeket a fermentált biomasszából? (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Megrendelőnk fermentált biomassza előállítására szakosodott. A gyártás során azzal a problémával szembesültek, hogy a folyékony biomassza-áramban kis fémszennyeződések (különösen a csövek kopása miatt) voltak jelen.

Mi az a fermentált biomassza?

Ez egy olyan szerves anyag, amely erjedési folyamaton ment keresztül, olyan biológiai folyamaton, amelyben mikroorganizmusok (gyakran baktériumok vagy élesztőgombák) lebontják a szerves anyagokat, például növényi maradványokat, élelmiszer-hulladékot vagy más szerves nyersanyagokat. Ez az eljárás a szerves anyagokat egyszerűbb vegyületekre bontja, aminek többféle felhasználási módja van:

  • Biogáz termelés
  • Műtrágyák gyártása
  • Élelmiszeripar
  • Biotechnológia

Összességében a fermentált biomassza értékes nyersanyag- és energiaforrás, amely számos felhasználási területtel rendelkezik, így hozzájárul a szerves anyagok fenntartható kezeléséhez.

A probléma leírása

Az erjesztett biomassza tankolása során a csövekből apró fémszennyeződések kerültek az anyagba. Ezek a szennyeződések növelték a technológia károsodásának kockázatát és csökkentették a keletkező biomassza minőségét, ami hatással volt a végtermékre. Hatékony megoldásra volt szükség ezeknek a ferromágneses szennyeződéseknek az eltávolítására.

Problémamegoldás

A fermentált biomasszát 80 mm átmérőjű csövön keresztül szállítják. Azt tanácsoltuk a megrendelőnek, hogy használja az MSP-SC 80 N ORCA mágneses áramlásleválasztót, amely könnyen beépíthető a csővezetékbe. Ez az elválasztó erős neodímiumot NdFeB tartalmaz, 18 700 G mágneses indukcióval és kifejezetten a ferromágneses részecskék szétválasztására tervezték folyékony anyagáramban. A szeparátorban lévő mágnescsövek intenzív érintkezésben vannak az áramló anyaggal és még a kis fémszennyeződéseket is képesek felfogni anélkül, hogy akadályoznák a biomassza áramlását.

További vásárlói kérés volt a mágneses leválasztó egyszerű, gyors és biztonságos tisztítása, ezért az MSP-SC ORCA félautomata tisztítással rendelkező mágneses szerparátort ajánlottuk.

Az ilyen típusú szeparátorok fő előnye, hogy a tisztítás során nem szükséges eltávolítani a mágneses magot a csőrendszerből. A pneumatikus vezérlésű dugattyúnak köszönhetően a mágneses magok kezelése nagymértékben megkönnyíthető (ami különösen fontos a nagyobb átmérőjű leválasztóknál, illetve abban az esetben is, ha az anyag erősen szennyezett Fe szennyeződéssel ) .

Az MSP-SC N 80 ORCA mágneses szűrő használatának előnyei

A mágneses szűrő felfogja a nem kívánt fémszennyeződéseket. Az egyes tisztítási ciklusok során több tíz grammnyi ferromágneses szennyeződés is felfogható. Ez megfelelt az ügyfél elvárásainak.

Az MSP-SC N 80 ORCA mágneses szűrő használata a következő pozitív következményekkel járt

  • A kisebb fémszennyeződések eltávolítása: A mágneses áramlási szeparátor hatékonyan rögzíti a csőkopást és egyéb apró fémszennyeződéseket, ami biztosítja az erjesztett biomassza tisztaságát.
  • Berendezésvédelem: A fémszennyeződések eltávolítása csökkenti a későbbi technológiai berendezések károsodásának kockázatát.
  • Fokozott gyártási minőség: A fémszennyeződések eltávolításának köszönhetően a keletkező fermentált biomassza minősége javult, ami pozitívan hatott a végtermékre.

Az MSP-SC 80 N ORCA mágneses áramlási szeparátor nélkülözhetetlen részévé vált a feldolgozási folyamatnak.

Felhasznált berendezés: Mágneses szűrő félautomata tisztítással MSP-SC 80 N ORCA

Az MSP-SC ORCA mágneses szeparátor előnyei

  • Félautomata tisztítás, az szeparátort nem szükséges eltávolítani a csőrendszerből
  • Magas szakítóerő
  • Tartós, teljesen rozsdamentes egy- és kétfalú kivitel
  • Nyomásállóság 10 bar-ig
  • 18 700 Gauss a magon és 12 200 Gauss a burkolaton
  • A pneumatikus dugattyú jelentősen megkönnyíti a tisztítást, különösen a nagyobb átmérőjű szeparátorok esetében