Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

27. 6. 2024

Hogyan védjük meg a gyártási technológiát a téglagyártásban? (esettanulmány)

Alapértelmezett állapot

Az építőanyag-gyártás egyik vezető vállalata a téglagyártás alapvető alapanyagának számító agyagban lévő fémszennyeződések problémájával szembesült. Az agyagot szállítószalaggal szállítják.

A probléma leírása

A korábbi technológiából fémdarabok szabadulnak fel, amelyek szennyezik a feldolgozott agyagot. Ezek a fémek súlyosan károsították a gyártósort, és több millió korona értékű kárt okoztak a technológiában . A technológiába 50 mm-es lyukbőségű szita kerül beépítésre. A fémes szennyeződések azonban 50 mm-nél kisebbek, így azokat nem fogja fel a szita.

A meglévő technológia része egy fémdetektor volt. De ez egy több évtizedes készülék volt, ami nem töltötte be a funkcióját.

Problémamegoldás

A fémes szennyeződések nemcsak ferromágnesesek, hanem nem mágneses fémekből származó szennyeződések is jelen lehetnek. Emiatt nem elegendő olyan mágneses szeparátor felszerelése, amely csak a ferromágneses szennyeződéseket rögzíti.


A további károk elkerülése érdekében a METRON 05 D fémdetektor használatát javasoltuk a METRON 05 D-800/400-as magasabb alapanyag-hőmérséklet miatt, amely 50°C körüli. detektort szállítottak. Ez az érzékelő hőálló, elektronikája pedig a megerőltető körülmények közötti működésre is alkalmas.

A nyílás szélessége 800 mm, magassága 400 mm.

6-7 mm-es fémcsomót képes észlelni ebben az anyagban .

Az ML 200 F lemezleválasztó használatának előnyei

Az új METRON05D-800/400 fémdetektor beszerelése után a cég nagyon elégedett volt a teljesítményével. Az új detektor lényegesen nagyobb hatékonyságot mutatott, mint az előző modell ( 6-7 mm -es fémgolyó észlelése !).

Összességében a vásárlót meglepte, hogy az új detektor mennyivel erősebb az előző készülékhez képest. Ennek a beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkenthető volt a gyártósor fémszennyeződések általi károsodásának kockázata, ami jelentős megtakarítást hozott.

A detektor beszerelése óta nem jegyeztek fel fémszennyeződés okozta technológiai hibát.

Felhasznált eszközök: Alagút fémdetektor METRON 05 D

A METRON 05 D fémérzékelő előnyei

  • Kétrészes , összecsukható alagút detektor = könnyű telepítés
  • Karbantartásmentes , hosszú élettartamú éves folyamatos művelet
  • Gazdaságos változat - vonzó hányados ár teljesítmény
  • Erős Építkezés detektor max​ élettartam
  • Igazolt évek igényes használatban​ környezet
  • Digitális feldolgozás jel a legjobb érzékelés
  • Előre definiált , opcionális alapértelmezett módok