Cookie-kat használunk

Cookie-kat használunk a forgalom elemzésére, a preferenciák emlékezésére és a webhely használhatóságának javítására. Hozzájárulását az „Elfogadom” gombra kattintva adhatja meg.

Beállítások Egyetértek

A beleegyezést meg is tagadhatja.

Ugrás a tartalomhoz

Szakértők vagyunk
a mágneses elválasztás területén

Mágneses elválasztáshoz szükséges eszközöket fejlesztünk, gyártunk és alkalmazunk. Mágneses elválasztóinkat pontosan az Ön igényei szerint tervezzük és gyártjuk.

2. 8. 2024

Mágneses szűrő fűtéshez

A fűtési rendszerek mágneses szűrői a ferromágneses szennyeződések felfogására szolgálnak, ezáltal megóvják a rendszert a károsodástól és meghosszabbítják a keringető szivattyúk élettartamát. A kazánokban vagy azon kívül elhelyezett modern keringető szivattyúk a mágneses betétek használatának köszönhetően ma energiatakarékosak. Ez a kialakítás azonban a fűtési rendszerekre jellemző fémes szennyeződések lerakódását okozhatja, ami a szivattyú károsodásához vezethet.


A mágneses szűrők a következő részekből állnak

  • Mágneses rúd - nagyon erős neodímium mágnesekkel. A mágnesrúd még a nagyon finom ferromágneses szennyeződéseket is tökéletesen felfogja, ami meghosszabbítja a fűtési rendszerben használt keringető szivattyúk élettartamát. Mágneses indukció 7000 – 9000 G szűrőtípus szerint
  • Szita - 800 µm szemméret. A szűrő megfogja a nagyon kicsi és nem mágneses szennyeződéseket.

A fűtésre szolgáló mágneses szűrők abban is különböznek, hogy milyen nyomásra tervezték őket. Az alapkivitelben 3-12 bar nyomású szűrőket kínálunk.

A mágneses szűrő kiválasztásakor figyelembe kell venni a fűtési rendszer méretét és típusát, a vízáramlást és egyéb jellemzőket.